Kaffe bloggen

Hvad er kaffe?

Kaffe er enormt komplekst og mulighederne er uendelige. Kaffen former sine smage og nuancer fra den hænger på planten og til den er brygget.

Se mere

Filterkaffe eller espresso?

Der findes utallige måder at lave en kop kaffe på, men de mest brugte er filterkaffe eller espresso. Men hvorfor er der forskel og hvad er forskellen egentlig?

Se mere

Vasket eller tørret?

Der er meget mere til kaffe end bare farven. Det hele starter på farmen hvor kaffen dyrkes, men hvad er forskellen på en vasket og en tørret kaffebønner?

Se mere

Bryggemetoder

Bliv introduceret til de mest populære brygningsmetoder i den vestlige halvkugle. metoderne er mange, men her får du et kort gennemgang af de mest relevante.

Se mere

Kaffegrums top 10

Mange brygger en kop og hælder kaffegrumsen ud. Men vidste du at du kan lave bodyscrub, fjerne lugt fra sko og give næring til din have? Læs indlægget her og bliv klogere på hvad kaffegrums også kan.

Se mere

Kaffeproducerende lande

Der findes i dag over 70 kaffeproducerende lande som alle bidrager til at vi kan nyde en god kop kaffe. Læs indlægget og bliv klogere på verdens største kaffeproducerende lande. 

Se mere

Kaffens tre bølger

Når der kaffehistorien bliver nævnt, er det svært ikke også at nævne de tre kaffebølger som historien har bragt med sig. Med navne så opfindsomme som første, anden og tredje bølge kan kaffehistorien…

Se mere

Kaffe regioner

Latin Amerika

Latin amerika er meget varieret og hvis man dykker lidt ned i områdernes potentiale, så finder man lige pludselig en hel unik og grænseløst univers.

Se mere

Afrika

Afrika er et fantastisk midtpunkt for kaffe, og har nogle af verdens bedste bønner, uden at gå på kompromis med naturen eller samfundet. 

Se mere

Asien

Verdens største eksporter af robusta bønnen. 1,5 mio små farme der alle hjælper hinanden med at eksportere bønnerne ud i verden.

Se mere