Ristning

Styrke

Dyrkningshøjde

Månedens kaffe: økologisk Honduras, Copan

Kaffebønnen som bruges i økologisk Honduras, dyrkes i Copán-regionen i det vestlige Honduras, 1100 meter over havets overflade. 

Honduras er i dag Mellemamerikas største kaffeproducerende land og femtestørste på verdensplan, men for bare få årtier tilbage var der ikke kaffeproduktion i landet. 

Honduras var og er stadig kendt for deres banan- og frugtproduktion som deres ultimative største eksportvare, og som har lagt navn til udtrykket ”Bananrepublik”. På trods af navnet faldt bananproduktionen tilbage i halvtredserne på grund af øget diversificering. Dette fortsatte ind i tresserne, og det var der kaffeproduktionen begyndte for alvor i Honduras.

Med nye love og hjælp fra regeringen  voksede kaffeproduktionen fra 70’erne til midt 90’erne med over 200 procent, og blev Honduras’ klart største eksportvare. Honduras indtager i dag en niendeplads over kaffeproducerende lande.

Kaffe er i dag Honduras’ største landbrugsprodukt til eksport og beskæftiger årligt over en million indbyggere i Honduras på over 100.000 små kaffefarme beliggende rundt i hele landet. 

Månedens økologiske kaffe har en fyldig smag af brun sukker og mælkechokolade. Bønnen er vasket inden den er blevet ristet, hvilket betyder at kaffebønnen har et meget rent smagsudtryk og er derfor også mere syrlig.

Har du set vores andre oplevelser?