Ristning

Styrke

Dyrkningshøjde

Månedens kaffe: Guatemala, Valle de Acatenango

Denne måneds kaffe fra Guatemala, bliver dyrket i Valle de Acatenango-regionen i det nordlige Guatemala 2000 meter over havets overflade.

Kaffe fra Guatemala bedømmes af mange eksperter til at være en af de bedste i verden. Guatemalansk kaffe varierer meget fra region til region, selvom den overordnede smagsprofil er meget chokoladebetonet.

Kaffen dyrkes på farmen Chalabal Estrella, som har været familieejet siden 1930’erne. Navnet Chalabal Estrella stammer fra 1880, hvor der første gang blev dyrket kaffe på farmen og betyder “Tigerens grotte” oversat fra det lokale Mayasprog.

Et voldsomt jordskælv i 1976 ødelagde alle faciliteter og infrastruktur på farmen, hvilket nedlagde kaffeproduktionen i flere år. Efter 2 års hårdt arbejde blev farmen genopbygget, så der igen kan produceres kaffe på farmen.

Efter genopbygningen af farmen, består 30 procent i dag som et naturreservat, der skal være med til at opretholde biodiversiteten, og bidrage til livet og harmonien på farmen. På Chalabal Estralla-farmen dyrkes også avocadoer, som også skal opretholde biodiversiteten. 

Kaffen fra Chalabal Estrella i Guatemala har en smag af mørk karamel med noter af citrusfrugt. Bønnen er blevet vasket inden den er blevet ristet, hvilket betyder at bønnen har et meget rent smagsudtryk, og kan derfor også være mere syrlig.

Har du set vores andre oplevelser?