Ristning

Styrke

Dyrkningshøjde

Månedens kaffe: Velo, Nicaragua/Brasilien

Kaffebønnerne som bruges i Velo-kaffen, er en blanding mellem bønner fra Nicaragua og Brasilien. Bønnerne fra Nicaragua er dyrket i Nueva Segovia-regionen i det nordvestlige Nicaragua, 1400 meter over havets overflade, mens bønnerne fra Brasilien er dyrket i Sul-de-Minas-regionen i det sydvestlige Brasilien 1100 meter over havets overflade.

Det at denne kaffe er en blend, hvor bønner fra to forskellige lande er blandet, betyder også at bønnerne er dyrket på to forskellige farme. Farmene som bønnerne er dyrket på, har begge tildelt en betydelig del af deres jord til dyrkelse af en naturlig regnskov.

En regnskov på farmen er både en fordel for dyrkelse af kaffebær, men også for miljøet omkring farmen. Ved at lade de naturlige regnskove stå uberørte har kaffebuskene mulighed for at stå i et miljø som gør dem stærkere overfor sygdomme og insekter.

Udover at gøre planterne mere modstandsdygtige, så har kaffebuskene også mulighed for at stå i skygge af regnskovens træer og derfor også i et koldere klima. Dette er med til at kaffebærrene er langsommere om at modne og der tilføres derfor også en ekstra kompleksitet til kaffen, end man normalt ser i det højdeniveau som begge farme er beliggende på.

Månedens kaffe er en sød, rund og cremet kaffe med smag af marcipan og karamel. Bønnerne som er brugt i denne blend er både blevet vasket og tørret i forarbejdningsprocessen hvilket er med til at give en god balance i kaffen syrlighed.

Har du set vores andre oplevelser?