Ristning

Styrke

Dyrkningshøjde

Månedens kaffe: Brasilien

Bønnen som bruges i kaffen fra Brasilien, bliver dyrket i Sul de Minas-regionen i det sydøstlige Brasilien, 1100 meter over havets overflade.

Brasilien er det land i verden som producerer mest kaffe og har mere end 5 millioner indbyggere beskæftiget i kaffebranchen. Faktisk er kaffe en så stor handelsvare i Brasilien at omkring 40% af verdens samlede kaffeforsyning kommer derfra.

Farmen som denne bønne bliver dyrket på, hedder Fazenda Santa Isabel og blev grundlagt i 1970. Denne farm har flere gange vundet priser for deres kvalitets kaffer. Da farmen i 1970 blev grundlagt, var der ingen kaffetræer på plantagen, men dette blev der hurtigt lavet om på.

Farmen er beliggende på vulkansk jord, hvilket betyder rigtig meget for kaffedyrkningen på farmen. Den vulkanske jord er meget frugtbar og er med til at give næring til planterne, hvilket gør at bærrene, som kaffebønnerne kommer fra, har de helt rigtige betingelser for at vokse.

Der bliver på Fazenda Santa Isabel gjort meget i at tænke bæredygtigt. Dette gælder både miljømæssigt, men også samfundsmæssigt. På den 33 hektar store kaffefarm er mere end 30 familier beskæftiget og afhængige af arbejdet med kaffe. Derudover så er farmen en del af Rainforrest Alliance og har 16 hektar land udelukkende til naturlig regnskov. Rainforest Alliance kæmper for at beskytte verdens regnskove mod at blive fældet.

Månedens kaffe fra Brasilien er en fyldig og rund kaffe med smag af mørk chokolade og nødder. Bønnerne som er brugt i denne kaffe, er blevet tørret i forarbejdningsprocessen og er derfor mere frugtig og sød i smagen end andre kaffer.

Har du set vores andre oplevelser?