Ristning

Styrke

Dyrkningshøjde

Månedens kaffe: Sweet, Brasilien/Columbia

Kaffebønnerne som bruges i Espresso Sweet, er en blanding mellem kafferne fra Brasilien og Columbia. Bønnerne fra Brasilien er dyrket i Minas Gerais regionen i det sydøstlige Brasilien 1100 meter over havets overflade, mens bønnerne fra Columbia er dyrket i Huila regionen i det vestlige Columbia 1500 meter over havets overflade.

En kaffeblend er et mix mellem to eller flere forskellige kaffebønner. Idéen bag kaffeblend er at tage det bedste fra begge bønner og samle dem i én kaffe for at skabe en blød og velsmagende kop kaffe.

Mange blends fungerer både godt med og uden mælk i. Faktisk så er en af hovedfordelene ved en blend at smagen er mere blød og ikke så kraftfuld som ved single origin kaffer.

Kaffe blends har som oftest også en mere konsistent smag end single origin kaffer har. En single origin kaffe er meget kraftfuld og stærk i smagen lige når den er ristet og de efterfølgende uger. Ved en blend bliver den bløde og milde smag holdt i længere tid og taber ikke på samme måde smagsnoter som single origin kaffen.

Månedens kaffe er en rund og cremet kaffe med smag af karamel og mælkechokolade. Bønnerne som er brugt i denne blend er både blevet vasket og tørret i forarbejdningsprocessen, hvilket giver en god balance i kaffens syrlighed. 

Har du set vores andre oplevelser?